De Onderwijskamer: onze missie en mensen

Onze missie

Wij faciliteren een flexibel aanbod van huiswerkbegeleiding en bijles in een frisse eigentijdse leeromgeving met als doel: het ontdekken en benutten van (leer)talent en hiermee, ondersteund met maatwerk, resultaat boeken in de persoonlijke ontwikkeling en studieloopbaan van leerlingen. Met ons team van enthousiaste huiswerkbegeleiders, vakdocenten en personal (remedial) coaches werken wij aan begeleiding, die geënt is op een duurzaam resultaat. Perfectie, verbinding en continue groei staan hierin centraal voor ons, welke de Nautilusschelp voor ons symboliseert.

Illustratie van nautilusschelp van Stichting De Onderwijskamer in de kleur oranje

De nautilus

De Nautilusschelp, verbinding tussen schelp en mensen

De Onderwijskamer bestaat uit de woorden: onderwijs en kamer. Onderwijs vormt het bestaansrecht van onze stichting, omdat het staat voor huiswerkbegeleiding, bijles, verdiepingslessen, toetsvoorbereiding, examentraining, coaching, trainingen en workshops. De term “kamer” benadrukt dat het om een buitenschoolse activiteit gaat, in een leeromgeving waarbij de leerling zich thuis voelt. ”Maatwerk voor ieders talent” geeft aan dat wij maximaal willen werken vanuit het individuele talent en met intrinsieke motivatie van de leerlingen. Met inzet van vakdocenten leveren wij maatwerk om leerlingen tot ontplooiing te laten komen. Ons logo wordt gevormd door een doorsnede van de Nautilusschelp.

De kamertjes binnen de spiraal vormen samen de gulden snede en staat symbool voor perfectie, verbinding en groei. Deze begrippen vormen de basis voor de missie van De Onderwijskamer: een perfecte leeromgeving waar met verbinding tussen ouder(s)/ verzorger(s), leerling, leerkracht, school e.a. een constante groei met een duurzaam resultaat wordt gerealiseerd.

Team & partners stellen zich voor

Foto van Anjet

Anjet

Algemeen directeur

studeerde Commerciële Economie en heeft ruime ervaring opgedaan in de mediabranche met communicatie als specialisatie. Zij heeft als freelancer een lees-en doe boekje over Amsterdam uitgegeven (voor de beginnende lezer). Ook heeft zij naschoolse activiteiten ontwikkeld onder de naam “Eigenwijzers”. 

"Bij mijn beide kinderen heb ik mogen ervaren wat kindgericht onderwijs is en hoe basis- en voortgezet onderwijsscholen hier op verschillende manieren invulling aan geven. Het is prachtig om te zien wat het effect is als een leraar een leerling steeds weer prikkelt om het maximale uit zichzelf te halen. Dit, in combinatie met de kinderprojecten vanuit mijn freelance werk, heeft mij geïnspireerd om de verkorte PABO te volgen en de oprichting van De Onderwijskamer (mede) mogelijk te maken."

Foto van Annemarie
Annemarie

Vakdocent met ruime ervaring binnen het onderwijs

behaalde in 1981 haar volledige bevoegdheid als onderwijzer, is gekwalificeerd pedagogisch didactisch onderzoeker en volgde in 1993 de post bachelor opleiding Vrouw, Management & Beleid aan de Universiteit van Tilburg. Annemarie is vele jaren als directeur en als docent Nederlands, Engels, Duits, rekenen, wiskunde actief geweest binnen het primair- en voortgezet Onderwijs.

De vraag naar bijlessen taal en rekenen voor basisschoolleerlingen is momenteel dusdanig groot dat wij op zoek zijn naar een collega voor Annemarie? Belangstelling voor deze bijbaan? Mail naar info@deondewijskamer.nl

"Mijn jarenlange ervaring wil ik nog graag inzetten om leerlingen en studenten optimaal te begeleiden".

Foto van Barbara
Barbara

Trainer en trainingsactrice

studeerde af aan de toneelschool in Arnhem. Zij was te zien in verschillende toneel- en televisieproducties w.o. ‘De Brug’ en ‘Goede daden bij daglicht; Zwerfvuil’. Ook was zij te zien bij de VPRO kindertelevisie in ‘de grote Laura en Lena Fhijnbeenshow’. Barbara is sinds 2005 als trainer en trainingsactrice betrokken bij workshops en trainingen voor het onderwijs. 

"Voor mij is het van essentieel belang dat cursisten zich veilig voelen, want ik ben er van overtuigd dat je dan het meeste leert."

Foto van Jaap
Jaap

Trainer en trainingsacteur

heeft de lerarenopleiding gedaan en heeft opvoedkunde gestudeerd. Jaap was o.a. werkzaam bij Toneelgroep Amsterdam en is sinds 1996 werkzaam als trainingsacteur en heeft in deze hoedanigheid zijn passie voor het onderwijs en ‘communiceren vanuit eigenheid’ verder gestalte gegeven. Hij speelt zeer uiteenlopende rollen op een realistische wijze, waardoor cursisten tijdelijk ‘vergeten’ dat ze in een simulatie optreden.

''Ik stel cursisten in de gelegenheid om te oefenen in het effectief omgaan met gedrag, dat als 'lastig' wordt beleefd."